Meer informatie over kinderdagverblijf 't Uiltje

Huiselijke Sfeer

’t Uiltje zorgt voor een huiselijke sfeer met vooral veel warmte, geborgenheid en waar individuele aandacht, verzorging en groeikansen voor elk kindje belangrijk is.

Kind en Gezin

In onze opvang werken wij op zelfstandige basis en onder toezicht van Kind en Gezin.

Doelgroep

Wij richten ons vooral tot de doelgroep baby’s, peuters en kleuter van 0 tot 3 jaar.

Capaciteit

De opvangcapaciteit is 18 kindjes die gelijktijdig aanwezig mogen zijn.

Kind en gezin
Vanaf januari 2019 krijg je van het kinderbijslagfonds een kinderopvangtoeslag. Dit wil zeggen dat je per kind en per aanwezige opvangdag van meer dan 5 uur een toeslag van € 3,23 krijgt. Dit bedrag wordt op het einde van de maand gestort door het kinderbijslagfonds.
Pieters Lynn

Goeiedag

Ik ben Pieters Lynn, de begeleidster/zaakvoerster van kinderdagverblijf ’t Uiltje. Hierbij stel ik me kort even aan u voor, zodat u weet aan wie u uw kind toevertrouwt.

Ik ben afkomstig uit Hoboken, maar woonachtig in Poederlee.
Ik genoot een opleiding kinderverzorging en ben hiervoor met succes afgestudeerd. Tijdens mijn opleiding heb ik in verschillende kinderdagverblijven stage gelopen zodat ik me ten volle heb kunnen voorbereiden op het uitbaten van een zelfstandige crèche. Mijn stages waren zeer gevarieerd, waardoor ik mijn eigen missie en visie kon creëren.

Door mijn succesvolle stages en het genoegen dat ik telkens terugvond tijdens het verzorgen van de kindjes besloot ik in 2017 mijn eigen persoonlijk project op te starten, namelijk kinderdagverblijf ’t Uiltje.
Ik heb er nog geen seconde spijt van gehad!
Ik nodig u als ouder zeer graag uit in het kinderdagverblijf, om kennis te maken met mij, het kinderdagverblijf en de werking.


Lynn PietersSara Matthys

Ik ben Sara Matthys, kinderverzorgster in kinderdagverblijf ’t Uiltje. Ik stel me graag kort even voor.

Ik ben mama van 2 zoontjes, ik woon in Wechelderzande en mijn hobby is paardrijden. Ik heb in 2010 mijn bachelor diploma in de orthopedagogie behaald en in 2011 een postgraduaat psychopedagogische counseling. In 2017 heb ik een basisopleiding levensreddend handelen bij kinderen gevolgd.

De voorbije 8 jaar heb ik gewerkt als opvoedster in de bijzondere jeugdzorg. Omdat deze werkuren en mijn gezin moeilijk te combineren waren, heb ik besloten om een andere uitdaging te zoeken. Werken met kinderen heeft mij altijd enorm aangesproken, een job als kinderverzorgster was voor mij dan ook een logische stap.

Ik werk enorm graag met kinderen en vind het zeer boeiend om hen nieuwe dingen aan te leren en hen te zien groeien als individu. Vanuit mijn opleiding orthopedagogie wil ik ten volle inzetten op de ontwikkeling en ontplooiing van elk kind. Ik vind het belangrijk om elk kind als eigen persoon te zien en elk kind op zijn eigen tempo te laten groeien. Samen aan de slag gaan op basis van ieders talenten en interesses vind ik een zeer belangrijke waarde als kinderverzorgster.

Sara Matthys

Onze diensten

Meer over wat we u en onze kindjes te bieden hebben.

Extra zorg nodig?

Ook kindjes met extra zorgbehoeften krijgen gepaste begeleiding en worden samen met andere kinderen opgevangen.

Broertjes en zusjes

Broertjes/zusjes of kindjes die vroeger naar de opvang kwam of nieuwe kindjes die geen opvang vinden tijdens de schoolvakanties zijn welkom tot de leeftijd van 6 jaar indien er plaats is (tijdig aanvragen).

Slaapritme

We proberen zoveel mogelijk het eigen ritme van het kindje te volgen, vooral bij baby’s: als de baby of het kindje behoefte heeft aan slapen, dan wordt het te slapen gelegd. Tot ongeveer 6 maanden oud slapen ze bij ons in de speelruimte in een wiegje. Elk kindje heeft zijn vast bedje en een slaapzakje (angelcare).

Voeding

Drank en voeding worden bij baby’s op afgesproken tijden gegeven om de regelmaat niet te verstoren. Er wordt elke dag vers, gezond en gevarieerd gekookt.

regenboogstreep